Logo Marinehospitaalterrein Overveen

Nieuwsbrief 11 oktober

Klik op de lees verder link om de nieuwsbrief van 11 oktober te bekijken.

 

Geachte geïnteresseerde,

Afgelopen zaterdag heeft de eerste inloopmarkt voor geïnteresseerden plaats in het gemeentehuis van Bloemendaal plaatsgevonden. Met ruim 300 bezoekers kunnen we terugblikken op een zeer goed bezochte bijeenkomst.

Tijdens de inloopmarkt gaf architect Ton Mulleners een boeiende presentatie over de totstandkoming van het verkavelingplan en konden de bezoekers het plan 'live' aanschouwen via de tentoongestelde maquette. Daarnaast werden voorbeeldplattegronden getoond van diverse appartementen, rijwoningen, twee onder één kap woningen en vrijstaande woningen. Ook de makelaars, notaris en financieel adviseur waren aanwezig om persoonlijke vragen te beantwoorden.

Wilt u alle informatie nog eens rustig nalezen? Klik dan hier voor de digitale presentatie die wij naar aanleiding van de inloopmarkt hebben samengesteld.

Het plan nader uitgewerkt
Het huidige verkavelingplan is uitgewerkt op basis van de resultaten van de woon- enquête, waaraan ruim 500 geïnteresseerden hebben meegewerkt. Tevens is intensief overleg gevoerd met omwonenden van de locatie. Dit heeft geresulteerd in een Definitief Stedenbouwkundig plan, waarin de randvoorwaarden en kaders voor de verdere ontwikkeling zijn vastgelegd. Het stedenbouwkundig plan wordt op dit moment door de gemeente getoetst en vervolgens door de gemeenteraad vastgesteld. Zodra dit is gebeurd, zullen wij u hierover informeren. Deze informatie zal tevens op de website terug te vinden zijn.

De woningtypen
In het verkavelingplan is het volgende woonprogramma opgenomen:

- Een appartementencomplex met sociale huurappartementen specifiek voor de doel-
  groep senioren.
- Twee appartementencomplexen met koopappartementen in diverse afmetingen
  (waarvan één met een ondergrondse parkeerkelder).
- Rij- en hoekwoningen in diverse afmetingen.
- Twee onder één kapwoningen in diverse afmetingen.
- Vrijstaande woningen.

Omdat het plan flexibel is uitgewerkt, blijven aanpassingen naar voorkeuren vanuit de "Crowd" nog mogelijk. Mocht er bijvoorbeeld behoefte zijn aan appartementen, dan is het mogelijk een extra appartementencomplex in het plan op te nemen. De afmeting van het centrale park met de door monumentale bomen omringde waterpartij blijft echter altijd gelijk.

Uitwerking woningplattegronden
Om u een beeld te geven van de verschillende mogelijkheden, hebben wij tijdens de inloopmarkt voorbeeldplattegronden van de diverse woningen laten zien. Dat is niet voor niets. Vanaf het einde van dit jaar willen we namelijk samen met u de woningplattegronden verder uitwerken zodat u optimaal invloed kunt uitoefenen op de uitwerking van uw eigen plattegrond.

Voorrangspositie
Ondertussen willen wij u alvast de mogelijkheid bieden aan te geven naar welk woningtype uw interesse uitgaat, wat u op het voorkeurformulier kunt aangeven. Aan de hand van uw voorkeur passen wij het verkavelingplan aan. Vervolgens zullen wij een enquête houden onder de mensen die een voorkeurformulier hebben afgegeven om inzicht te krijgen in de op te stellen opdracht voor een schetsontwerp van de woningplattegronden. Indien u interesse heeft in een woning of appartement en het voorkeurformulier voor 1 november 2013 aan ons retourneert, krijgt u bovendien voorrang in het gehele verkoopproces! Wij zullen dan voor het eind van dit jaar contact met u opnemen met meer informatie over het project om vervolgens tot een reserveringsovereenkomst te komen. Van plan tot koop: het hele stappenplan naar uw droomhuis is hier terug te vinden.

Huur in plaats van koop
Tijdens de inloopmarkt bleek een aantal bezoekers geïnteresseerd in het huren van een appartement. Indien meer mensen de voorkeur geven aan een huurappartement in een hoog prijssegment willen huren, dan zullen wij dit nader onderzoeken. Onder woonwens op het voorkeurformulier kunt u specifiek aangeven of u wilt huren.

Een nieuwe buurt verdient een nieuwe naam
Wij willen u graag betrekken bij het bedenken van de projectnaam van uw nieuwe woonbuurt op het voormalig Marinehospitaalterrein. Uw suggesties zijn van harte welkom en wij verzoeken u een naam voor de buurt naar ons te mailen: MHT@AM.nl Onder de bedenker(s) van de winnende naam verloten wij een cadeaubon voor restaurant "Loetje".

Met vriendelijke groet,

namens het team Marinehospitaalterrein,
Carla Pereira
AM b.v. Noordwest

Voor meer informatie: www.marinehospitaalterrein.nl

 
 

Volg AM via Twitter: twitter.com/InspiringSpace
Al het actuele aanbod van AM vindt u ook op Niki.nl

Niki.nl http://twitter.com/InspiringSpace
 

13-06-2016Eindelijk bouwen aan Vijverpark Overveen
05-04-2016Marinehospitaalterrein in het nieuws
28-01-2016Nieuwsbrief januari 2016
22-10-2015Nieuwsbrief oktober 2015
22-04-2015plattegonden appartementen