Logo Marinehospitaalterrein Overveen

Nieuwsbrief oktober 2014

Klik op de lees verder link om de nieuwsbrief te lezen.

 

Header
 

Geachte geïnteresseerde,

In deze nieuwsbrief praat financieel adviseur Bas Wassenberg u bij over diverse financiële kansen en voordelen als u een woning in Marinehospitaalterrein (MHT) koopt, zoals de verruimde vrijstelling van de schenkbelasting. In de volgende nieuwsbrief geven makelaars tips & tricks voor een snelle verkoop van uw huidige huis. En in de nieuwsbrief daarna komt de architect van MHT aan het woord.

Bas Wassenberg

Financieel adviseur Bas Wassenberg schetst financiële kansen en voordelen

'Jubelton’ toch voordelig voor kopers MHT
Er is veel over geschreven: de verruimde vrijstelling van de schenkbelasting. Dit jaar mag u een schenking tot maar liefst 100.000 euro belastingvrij ontvangen, als u dat geld aan de aankoop of verbouwing van uw huis besteedt, of aan de aflossing van uw hypotheek. Omdat deze verruiming per 1 januari afloopt, lijkt het alsof u er niet van kunt profiteren als u in MHT een woning koopt. Maar dat is niet waar, zegt financieel adviseur Bas Wassenberg, die naast de 'jubelton’ ook nog andere financiële kansen ziet.

“Voor wat betreft de jubelton is de datum van transport, dus de datum waarop u als koper echt eigenaar wordt van de grond, bepalend”, zegt Bas, eigenaar van Bèta Financiële Diensten. “Die ligt voor MHT na 1 januari. Maar als u op dit moment al een huis hebt, kunt u zo’n schenking wel gebruiken om uw huidige hypotheek af te lossen. Vooral als uw huis 'onder water’ staat, is dat prettig: u komt van uw restschuld af en kunt straks zonder zorgen die andere woning in MHT kopen. En het mooie is dat een aantal banken voor een versnelde aflossing geen boete rekent. Tenminste, als die versnelde aflossing mogelijk is gemaakt door de vrijstelling.”

Duizenden euro’s minder woonlasten
Als u geen restschuld meeneemt, heeft u mogelijk wat eigen geld. Steekt u dat in de aankoop van uw nieuwe huis, dan kunt u volstaan met een kleinere lening. En dat biedt weer een ander voordeel. “De bank rekent in dat geval een lagere hypotheekrente dan wanneer u een maximale hypotheek afsluit”, aldus Bas. “Dit kan per jaar duizenden euro’s aan woonlasten schelen. Zo heeft u dus dubbel voordeel van de verruimde vrijstelling.”

Vanaf 1 januari: ruim 52.000 euro vrijgesteld
Per 1 januari eindigt de verruiming. Dan geldt de oude regeling weer: er mag dan eenmalig circa 52.000 euro belastingvrij geschonken worden aan een eigen kind, mits hij of zij niet ouder is dan 40 jaar. “Dat is nog altijd een fors bedrag”, zegt Bas. “En dit kan dan dus wél rechtstreeks gebruikt worden voor de aankoop van een woning in MHT.”

Nieuwbouw: financiële voordelen
De woningen in MHT zijn allemaal nieuwbouw. Dat heeft financiële voordelen. Zo rekenen sommige banken voor een nieuwbouwwoning een lagere hypotheekrente. Met nieuwbouw heeft u weinig onderhoudskosten en (dankzij de uitstekende isolatie) ook lagere energielasten. “De kans is dus groter dat u de rente en aflossing kunt betalen, waardoor de bank meer zekerheid heeft en dus een lagere rente kan rekenen”, zegt Bas. “Een ander financieel voordeel van nieuwbouw is dat al het meerwerk (zoals keuken, badkamer of dakkapel) volledig kan worden meegefinancierd. Bij bestaande bouw is dat niet zo. Verder koopt u een nieuwbouwhuis 'vrij op naam’. Dat betekent dat ook alle bijkomende kosten aftrekbaar zijn, zoals de notariskosten voor de hypotheekakte, het renteverlies tijdens de bouw en de advieskosten voor de hypotheek. Bij bestaande bouw heeft u ook bijkomende kosten, maar die zijn niet aftrekbaar. Zoals de overdrachtsbelasting, de notariskosten voor de eigendomsakte en de makelaarskosten.”

Alle gegevens paraat bij inschrijving MHT
Als u zich straks inschrijft voor een woning in MHT, moet u al uw financiële gegevens paraat hebben. “Denk aan uw inkomen, en als u 57 jaar of ouder bent, uw pensioen”, aldus Bas. “Verder moet u in beeld hebben hoeveel spaargeld u heeft en wat de waarde van uw huidige woning is. Pas als de woning die u wilt hebben, ook financieel bereikbaar is, kunt u ervoor in aanmerking komen.”

Wilt u een woning kopen in MHT en wilt u weten wat uw financiële mogelijkheden zijn? Of heeft u andere financiële vragen, over bijvoorbeeld de jubelton? Neem dan contact op met uw bank of maak een afspraak met Bas Wassenberg van Bèta Financiële Diensten: 023-8200300, www.betafd.nl.

Voor meer informatie of vragen over het project kunt u altijd contact opnemen met ondergetekende of kijken op www.marinehospitaalterrein.nl

Met vriendelijke groet,
Namens team Marinehospitaalterrein

Carla Pereira  

Carla Pereira
Klantadviseur

Tel:   030 6097222
E-mail:   MHT@am.nl

Voor meer informatie: www.marinehospitaalterrein.nl

 
 
 

 

 
 

Volg AM via Twitter: twitter.com/InspiringSpace
Al het actuele aanbod van AM vindt u ook op Niki.nl

Niki.nl http://twitter.com/InspiringSpace
 

13-06-2016Eindelijk bouwen aan Vijverpark Overveen
05-04-2016Marinehospitaalterrein in het nieuws
28-01-2016Nieuwsbrief januari 2016
22-10-2015Nieuwsbrief oktober 2015
22-04-2015plattegonden appartementen