Logo Marinehospitaalterrein Overveen

Nieuwsbrief november 2014

Klik op de lees verder link om de nieuwsbrief te lezen.

Header
 

Geachte geïnteresseerde

In deze nieuwsbrief geven de projectmakelaars Michiel van Maanen en Hans Rutte u tips voor een snellere verkoop van uw huidige woning.

Projectmakelaars MHT helpen u bij het verkopen van uw huidige woning

'Goede voorbereiding is sleutel tot succesvolle verkoop'

De rente is historisch laag, de prijzen zijn nog altijd erg aantrekkelijk en er is meer vertrouwen in de toekomst. Daarom besluiten steeds meer mensen een huis te kopen. Maar wat betekent die positieve stemming voor u, als belangstellende voor een woning op het Marinehospitaalterrein (MHT)? Wanneer zet u uw huis te koop? En wat kunt u doen om de verkoopkansen te vergroten? De projectmakelaars Hans Rutte van JRS Makelaars en Michiel van Maanen van Michiel van Maanen Makelaardij geven tekst en uitleg.

"De sleutel tot een succesvolle verkoop is een goede voorbereiding", zegt Michiel. "Na een intake krijgt u een vrijblijvende waardebepaling. Vervolgens maken we, met u, een planning. Ook worden opties voor een tijdelijke woonruimte besproken. Het kan immers gebeuren dat u uw huis snel verkoopt en er al uit moet, voordat u uw nieuwe woning kunt betrekken. Daarna krijgt u, indien nodig, adviezen om de verkoopkansen van uw huidige huis te vergroten. Dan bepalen we de definitieve vraagprijs, waarna de verkoop start."

Michiel van Maanen en Hans Rutte

v.l.n.r.: Michiel van Maanen en Hans Rutte

Verkoopkansen vergroten
Als het nodig is, geven de makelaars u dus adviezen om de verkoopkansen van uw huidige woning te vergroten. "Denk aan het (laten) repareren van een lekkende dakgoot", zegt Hans. "Of aan het lichter schilderen van een wandje. Of aan zoiets eenvoudigs als het netjes opruimen van het huis als er foto's gemaakt worden of als er kijkers langskomen." Een interieurstylist inschakelen kan ook, vult Michiel aan. "Die kan met een paar kleine ingrepen uw huis een stuk aantrekkelijker maken."

Kapvergunning
De makelaars nemen in hun adviezen ook de tuin mee. "Het is sowieso belangrijk dat de tuin er netjes uitziet", zegt Hans. "En heeft u een grote boom in de tuin, vraag dan een kapvergunning aan. Niet om die boom meteen te kappen, maar om het potentiële kopers gemakkelijker te maken. Als ze die boom niet willen, bijvoorbeeld omdat ie te veel schaduw geeft, dan kunt u zeggen: u kunt 'm zo laten kappen, de vergunning is al geregeld."

Andere indeling laten zien
Om belangstellenden te laten zien wat de mogelijkheden van het huis zijn, laten de makelaars ook wel eens tekeningen maken van alternatieve indelingen. "We voegen op zo'n tekening dan bijvoorbeeld de keuken en de kamer samen, zodat je een grote woonkeuken krijgt", zegt Michiel. "Dan zien kopers wat ze nog meer met dat huis kunnen. Dat kan net dat beslissende zetje geven."

Verkoopstrategie afstemmen op ontwikkeling MHT
Hans en Michiel zijn werkzaam in de regio, en kennen de regionale woningmarkt als geen ander. Dat is een groot voordeel als u ook uit de regio komt en uw huis wilt verkopen. Maar als projectmakelaars hebben zij nóg een pluspunt: dankzij de korte lijntjes met ontwikkelaar AM zijn zij op de hoogte van het laatste nieuws over MHT. Daar kunnen zij de verkoopstrategie voor uw woning op afstemmen, zodat u (bijvoorbeeld) niet of zo kort mogelijk met dubbele woonlasten zit. "Wat het ideale moment is om in verkoop te gaan? Dat is voor elk huis weer anders", aldus Hans. "Het gaat om de geschatte verkooptijd en talrijke factoren zijn daarop van invloed. Zoals de ligging, de staat van onderhoud en het type woning. Daarom is een goed plan, met een goede voorbereiding, zo belangrijk. En die voorbereiding kan nu al beginnen, met een intake en een waardebepaling."

Wilt u een woning kopen in MHT en uw huidige huis via de projectmakelaars verkopen? Neem dan contact met hen op:

JRS Makelaars
T: 023-525 90 91
E: bloemendaal@jrsmakelaars.nl
I: www.jrsmakelaars.nl
  Michiel van Maanen Makelaardij
T: 023-584 21 71
E: info@mvmmakelaardij.nl
I: www.mvmmakelaardij.nl

Ontwerp bestemmingsplan (BP)
In een eerdere nieuwsbrief hebben we aangegeven dat de behandeling van het ontwerp BP gepland stond voor de gemeenteraadsvergadering van 30 oktober j.l. Vanwege de naastgelegen Van Wijk locatie is er een kleine aanpassing in het ontwerp doorgevoerd welke ten goede komt van MHT. Echter waren hierdoor niet alle stukken tijdig compleet t.b.v. de gemeenteraadsvergadering van 30 oktober j.l. Hierdoor wordt het ontwerp BP nu in de gemeenteraadsvergadering van 27 november a.s. behandeld. Bent u benieuwd naar de huidige planning bekijk dan de laatste stappenplan via het stappenplan.

De volgende nieuwsbrief
In de volgende nieuwsbrief komt projectarchitect Ton Mulleners aan het woord. In dit interview zal hij een kijkje achter de schermen geven over het tot stand komen van de schetsontwerpen en de verkaveling van het terrein. Tevens zullen we u op de hoogte stellen van de laatste stand van de bestemmingsplan procedure.

Voor meer informatie of vragen over het project kunt u altijd contact opnemen met ondergetekende of kijken op www.marinehospitaalterrein.nl

Met vriendelijke groet,
Namens team MHT

Carla Pereira  

Carla Pereira
Klantadviseur

Tel:   030 6097358
E-mail:   MHT@am.nl

Voor meer informatie: www.marinehospitaalterrein.nl

 
 
 

 

 
 

Volg AM via Twitter: twitter.com/InspiringSpace
Al het actuele aanbod van AM vindt u ook op Niki.nl

Niki.nl http://twitter.com/InspiringSpace
 

13-06-2016Eindelijk bouwen aan Vijverpark Overveen
05-04-2016Marinehospitaalterrein in het nieuws
28-01-2016Nieuwsbrief januari 2016
22-10-2015Nieuwsbrief oktober 2015
22-04-2015plattegonden appartementen