Logo Marinehospitaalterrein Overveen

De locatie MHT

MHT ligt in het centrum van Overveen. Nabij de (winkel)voorzieningen aan de Bloemendaalseweg en het station. MHT wordt begrenst door het spoor aan de noordkant, de Hogeschool en de Bijdorplaan aan de westkant, naar het zuiden tot aan de Zijlweg en aan de westzijde sluit MHT aan op de achtertuinen van de woningen aan de Bloemendaalseweg.

MHT is vrijgekomen door het afbranden van het voormalig Marinehospitaal in de jaren 80. Dit gebouw stond op de noordelijke helft van MHT, werd omringd door een parkeerterrein en stond in een groene setting met bomen. Onderdeel van het MHT was de Villa Tetterode, met een adres aan de Zijlweg.

Een aantal jaar geleden is aan de westkant van de locatie Hogeschool Inholland gebouwd. Deze bevindt zich op Haarlems grondgebied. Een modern volume met een plein dat tussen het gebouw en de locatie grens van het MHT gelegen is. Het merendeel van de studenten komt van het station Overveen en beweegt zich langs de noordzijde van MHT naar de Hogeschool.

MHT wordt gekenmerkt door hoogteverschillen. De noordkant loopt circa 3 meter op en de Bloemendaalseweg ligt bij het spoor ook hoger. Tevens staan op MHT bomen die het behouden waard zijn en de nieuwe woonbuurt karakter kunnen geven.

Marinehospitaalterrein - Omgevingskaart
Klik op de afbeelding voor een vergroting.