Logo Marinehospitaalterrein Overveen

Nieuwsbrief januari 2016

Graag willen wij u informeren over de laatste ontwikkelingen op het voormalig Marinehospitaalterrein. U heeft wellicht al vernomen dat het mooie woongebied de naam Vijverpark heeft gekregen. Op de locatie is inmiddels volop activiteit om de grond bouwrijp te maken. We zijn druk bezig om de omgeving om te toveren naar een unieke woonomgeving.

Woningen
De verkoop van de grondgebonden woningen is bijna afgerond. Van de 23 grondgebonden woningen zijn er 22 verkocht.

De kopers van de 22 woningen kregen op 24 december 2015 schriftelijk bevestigd dat alle opschortende voorwaarden, geldend voor dit project, waren vervallen. Dit betekende dat de kopers nog voor het einde van het jaar afspraken met de notaris konden maken om juridisch eigenaar te worden van de kavel van de woningen.

Kavels
Binnenkort zal gestart worden met de verkoop van de twee bouwkavels. Deze kavels zijn gelegen op de hoek Zijlweg / Bijdorplaan. Een kavel is geschikt voor een vrijstaande woning. Op de tweede kavel kan een vrijstaande of een twee-onder-één-kap woning worden gerealiseerd.
De verkoop van deze kavels zal middels een inschrijving plaatsvinden.

Voor meer informatie kunt u terecht bij onze makelaars.

Appartementen
Uw geduld over de verkoop van de appartementen wordt op de proef gesteld, maar achter de schermen is er vooruitgang geboekt. Mulleners en Mulleners heeft het architectonisch ontwerp van het appartementencomplex afgerond.
Het ontwerp omvat een appartementengebouw bestaande uit vijf verdiepingen met 24 appartementen en 2 penthouses, een geheel ondergrondse stallinggarage met 26 privé stallingplaatsen en bergingen.

De volgende afmeting appartementen zullen worden gerealiseerd: vanaf ca. 75 m tot ca. 275 m². Elk appartement is voorzien van een ruimte tuin of balkon.

Samen met twee binnenhuisarchitecten, zijn wij op basis van de resultaten van de woonwens-enquête, de plattegronden van de appartementen aan het uitwerken. Voor de grotere appartementen worden meerdere plattegronden uitgewerkt. De uitwerking van de plattegronden zullen wij toetsen op de wettelijke eisen van het bouwbesluit en technische uitgangspunten. Na deze toets worden de plattegronden vastgesteld en wordt de verkoopvoorbereiding gestart.

Wij verwachten medio april een inloop dag te organiseren waar wij u de definitieve plattegronden, gevelbeelden en het afwerkingsniveau kunnen presenteren.
Ook zullen wij u een indicatie afgeven van de VON prijs van de appartementen d.m.v. een bandbreedte.

Als kandidaat-koper ontvangt u een inschrijfformulier, waarop u uw voorkeur kunt aangegeven voor het door u gewenste appartement.
Aan de hand van de ontvangen inschrijfformulieren, zullen de appartementen begin mei worden toegewezen. De kandidaten die een appartement toegewezen hebben gekregen, zullen worden uitgenodigd voor een informatiegesprek en aansluitend het ondertekenen van de voorinschrijvingsovereenkomst.
Nadat voor 50% van de appartementen de voorinschrijvingsovereenkomsten zijn gesloten, zullen de koop- en aannemingsovereenkomst gereed worden gemaakt ter ondertekening.

Voor nadere informatie of vragen over het project, kunt u ons bereiken op ons e-mailadres: MHT@am.nl.

13-06-2016Eindelijk bouwen aan Vijverpark Overveen
05-04-2016Marinehospitaalterrein in het nieuws
22-10-2015Nieuwsbrief oktober 2015
22-04-2015plattegonden appartementen