Logo Marinehospitaalterrein Overveen

Eindelijk bouwen aan Vijverpark Overveen

OVERVEEN - Meer dan twintig jaar na het afbranden van het oude Marinehospitaal en veertien jaar, nadat de gemeente het terrein aankocht is het eindelijk zover: de bouw van de woningen op Vijverpark kan beginnen.

Tijdens een feestelijke bijeenkomst vrijdagmiddag voor de toekomstige bewoners, de projectontwikkelaar, de gemeente en omwonenden heeft wethouder Richard Kruijswijk het nog even over de tumultueuze voorgeschiedenis. Hij is duidelijk blij met de nieuwe fase. ,,Er komen mooie huizen in een top omgeving.”

Alle 23 huizen die op het terrein worden gebouwd, zijn inmiddels verkocht. Op het terrein staan bordjes met foto’s van de huizen en de nieuwe bewoners hebben naambordjes op met naam en huisnummer. Het is voor velen de eerste keer dat ze elkaar ontmoeten. ,,Al heb ik wel al een paar mensen ontmoet toen we bij Siemens keukens konden uitzoeken”, zegt een van hen.

Evelien en Arjen Maatkamp betrekken volgend jaar hun nieuwe woning. ,,We gaan op nummer een wonen”, wijst Evelien de plek aan waar hun huis komt. ,,We wonen nu in Haarlem op het Deo Neo terrein. We hebben voor Vijverpark gekozen, vanwege de ruimte van de woning en de inrichting van de wijk. We wilden graag een nieuwbouwwoning, omdat we alles naar eigen smaak konden inrichten. Maar de ligging speelt ook mee, dicht bij de binnenstad van Haarlem en bij het strand.” Het stel vindt het bovendien fijn dat er veel gezinnen met jonge kinderen komen wonen. ,,Dan kunnen de kinderen samen optrekken.”

Directeur Ronald Huikeshoven van projectontwikkelaar AM zet bij de officiële aftrap een aantal feiten op een rijtje. Wat daarbij opvalt, is dat geen van de kopers in de gemeente Bloemendaal is geboren. Met een gemiddelde leeftijd van 42 jaar horen de kopers ook niet tot starters op de woningmarkt.

Na de verkoop van de vrijstaande en twee onder een kap woningen start deze zomer de verkoop van de appartementen.

Bron: Haarlemsdagblad.nl 10-06-2016

05-04-2016Marinehospitaalterrein in het nieuws
28-01-2016Nieuwsbrief januari 2016
22-10-2015Nieuwsbrief oktober 2015
22-04-2015plattegonden appartementen